Ön is a tavaszra gondol, miközben az őszi munkákat végzi és kertjét épp „becsomagolja” télre?

Munkatippek 3:1-ben, ráadásként egy terméktipp, hogy jobban menjen a munka.

Kertészkedős szempontból három évszaknyi munkát végzünk el a mostani időszakban. Őszi feladatként összesöpörjük a rozsdaszín millió árnyalatában pompázó faleveleket, miközben előkészítjük a kertet télre. Ha szerencsések vagyunk és van elég terünk, most érdemes a kerti bútorainkat becipelni szél- és esővédett helye, hogy ne ázzanak a sok esőben. Ilyenkor célszerű leltározni a virágainkat. Ha van még a szabadban felejtett szobanövényünk, még kaptunk egy esélyt, hogy most bemenekítsük a lakásba. Közben élvezhetjük a muskátlik zsendülését – ugye Önöknek is szebbek ilyenkor, mint a tikkasztó nyári napokon? Megszeretgetjük a leandereket, s hagyunk még nekik egy kis időt a szabadban a fagyok beálltáig (bátrabbak még tovább is). Ha mindezt megtettük, a tavaszi virágok ültetését is elvégezhetjük – reméljük, elég kegyes lesz hozzánk az időjárás.

Ezen a héten ne a termelésre, sokkal inkább szépítésre kerekedjünk fel. Nem csupán tavasszal érdemes a kertünkben rendezgetni, ültetgetni. Már most előkészíthetjük a talajt ahhoz, hogy a gyomnövények ne csúfítsák el a gondosan megtervezett és megvalósított virágoskertünket. Termékeink közül ehhez az agroszövetet ajánljuk. Miért gondoljuk ezt remek választásnak? Az agroszövet segít abban, hogy a gaz ne nőjön fel, viszont a kellő mennyiségű csapadék eljusson az általunk vetett vagy ültetett kultúra gyökereihez. Nem árt, ha mulcsréteggel fedjük be, mert ez ráadásul meggátolja a talaj kiszáradását – ráadásul mutatós és rendezett lesz a végeredmény. Tervezzük meg a szépen a kertméretet, és szabjuk ki az agroszövetet – termékünk azért is praktikus, mert kis kiszerelésben is kapható, ezért pontosan úgy készíthetjük elő tavaszra, ahogyan azt a konyhaasztal fölött tervezgetve megálmodtuk. Ha pedig megterveztük, kiszabtuk, előkészítettük, elültetgethetjük a sok-sok összegyűlt tavaszi virághagymát is végre, ami eddig útban volt.

Nem biztos, hogy a tavaszi kert előkészítése most a legfontosabb feladat, no de kertimádó megengedi magának olykor, hogy ne a színtiszta logika vezérelje, hiszen végsősoron a lényeg úgyis az: a kerti munka kikapcsol.