Füvesítsünk újra!

Bizonyára sok kertgazdának ad rendszeres őszi feladatot a nyári kánikula, a vakondtúrások vagy a focizó kisgyerekek miatt a fű rendbetétele, pótlása, újratelepítése. Ha valakinek elege van már belőle, és belefér a költségvetésébe, füvesítsen gyeptéglával! Nyolc verhetetlen érvünk van, ha szívesen hagyja magát meggyőzni.

1, Az Égigérő fű-ben is így tettek, és mennyire örült Poldi bácsi! 😊

2, Amerikában is ez a trend. 😉

3, Gyorsan és látványosan lehet megoldani. Aki nem szeret várakozni, annak kifejezetten javasoljuk.

4, Könnyű alátelepíteni a vakondhálót.

Cégünk egyik népszerű termékéről természetesen hosszabban is szeretnénk szólni. Először is, kiknek ajánljuk leginkább? Főként azoknak, akik a kert kialakítása vagy felújítás előtt állnak. A vakondhálót érdemes minimum 5 cm-re, de ha öntőzőrendszerünk van, akár 30 cm-re lefektetni. A termék vágható, tehát foszlás vagy bomlás nélkül lehet egy-egy kisebb kertszakaszra is használni. Segítségével nem csupán egységes, szép kertet vagy kertrészletet tudunk megvalósítani, hanem állatvédőkké is válunk – a kerti kártevők nagy pusztítójaként ismert vakond ugyanis védett.

5, A gyeptégla egységes, dús hatást biztosít.

6, Telepítés során kevésbé vagyunk kiszolgáltatva az időjárás viszontagságainak, mint a hagyományos eljárás során (épp nem esik eleget az eső, így nem bújnak elő, vagy épp nagy záporesők jönnek, és kimossa a fűmagot).

7, Már aznap végig lehet rajta nyújtózni, csak a focizással érdemes várni egy hónapig, amíg biztosan legyökeresedik.

8, A szomszéd minden bizonnyal elismerő pillantásokat vet majd a feszített pázsitunkra.

Végül egy kis vakondtan se maradjon el: a vakond, bár védett, rovarevő állat, meg tudja keseríteni életünket, hiszen bármikor nem várt buckát vagy dombot épít a kertünkbe. A vakond jelenléte azonban azt is jelzi, hogy a földünk milyen állapotban van. Mindezzel együtt azt javasoljuk, a vakondhálóval érdemes a kertünktől távol tartani.

Tudjuk, a mai bejegyzésünkkel két nagy dilemma elé is állítottuk Önöket, de talán némi inspirációt is adtunk. A cél mindenképp az volt, hogy tervezgessenek, ötleteljenek, hiszen a kerti munka – még a gondolatok szintjén is – kikapcsol.

 

A cikkben lévő terméket keresse partner gazdaboltjainkban, illetve a webshopokban.