Új évszak – új fogadalmak 2.0

Legutóbbi bejegyzésünkben azt kezdtük el számba venni, melyek lehetnek az őszi évszakváltás apró fogadalmai. Konkrétan, melyek azok a tevékenységek a kertben, amelyeket talán már sokszor elhatároztak, aztán valamiért mégis elmaradtak. Mi segítünk, emlékeztetjük, ezen ne múljon. 🙂

Amit már megfogadtunk közösen: idén ősszel biztosan rendbe tesszük a gyepet, hiszen úgy megviselte a kánikula, idén ősszel biztosan kiültetjük a tavaszi virághagymákat, s idén ősszel mindent visszametszünk a fűszernövénykertben, amit csak lehet.

A szeptemberünkre eddig kicsit sem panaszkodhatunk, optimális feltételeket biztosít a kertészkedéshez, így ezúttal folytathatjuk a sort és a tennivalókat tovább.

1. Idén ősszel biztosan ültetünk palántákat!

Olyan sokszor lehet olvasni, hallani arról, hogy bizony most is érdemes kicsit ültetgetni, palántázni – mintha csak tavasz volna. Érdemes hát belevágni és kipróbálni egy kevés fejes salátával vagy hónapos retekkel.

2. Idén ősszel biztosan kipróbáljuk a fokhagyma ültetését.

Tesszük ezt akár egy balkonládányi területen is. Verhetetlen előnye, hogy garantáltan elkerülnek majd a vámpírok, szépen zöldellnek majd az ablakban, átvészelik a telet, s ha megkívánunk egy kis zsíroskenyeret fokhagymával, elérhető távolságban lesz majd.

3. Idén ősszel biztosan ültetünk még cseresznyefát/barackfát/meggyfát.

Elképzelhető, hogy az elmúlt szezonban meg kellett válnunk néhány megbízható gyümölcsfától, esetleg új kert(részlet) büszke tulajdonosai lehettünk, ahová új fa ültetését lehet tervezgetni. Nem vagyunk még elkésve vele, ez lehet még a tervezgetés ideje, hová és mit érdemes ültetni.

+1. Idén ősszel, biztosan több szabadidőt tőlünk a kertben.

Azt javasoljuk, amíg az időjárás engedi, grillezzünk, süssünk szalonnát, találkozzunk barátokkal a kertben. Milyen jó volna, ha erre senkit sem kellene emlékeztetni, de sajnos tény, hogy a sok rohanásban, kapkodásban bizony néha a legfontosabb dolgok sikkadnak el: az emberi kapcsolataink. Ha van rá lehetőségünk, szeljünk fel friss kenyeret és ízletes szalonnát, gyújtsunk tüzet, hívjuk oda családtagjainkat vagy barátainkat, és élvezzük, amíg megtehetjük.

Bízunk benne, mindenki új lendületet kapott a szeptembertől, a bejegyzésünktől, a jó időtől, szívesen tesznek-vesznek, grilleznek vagy szalonnáznak, s közben élvezik: a kerti munka kikapcsol.

 

 

Termékeink elérhetőek: üzletkereső