Évszakelemzés extrákkal

Lassan eltelt az idei őszünk kétharmada, így mostanra válik igazán hitelessé összefoglalni, miért is ez az egyik legszebb évszak az évben (a tavasz és a nyár után 😉). Szubjektív évszakelemzés következik, némi rejtett feladatlistával.

Mindenki gondolja csak végig, kis hullámvölgyet leszámítva, igazán csodaszép őszünk volt, sok napsütéssel, meleggel, és a természetnek oly’ fontos csapadékkal is. Miközben lázasan készülünk a – szintén simogatóan meleg napsütéses – hosszú hétvégére, foglaljuk össze, miért is jó ez az elmúlós évszak nekünk. Nekünk 10 érvünk van. És Önöknek?

1. Ilyenkor legszebb a muskátli.

2. Kertgazdaként verhetetlen előny, hogy nagy hőség nélkül is kint lehet lenni déli órákban a kertben tevékenykedve.

3. Miközben az ezer színben pompázó őszi virágokban gyönyörködünk, már lehet csöndben a tavaszt várni: itt az ideje a tavaszi hagymások kiültetésének.

4. Finom az alma! Az idén ráadásul van is!

5. A csillogó napsütésben pompázó falevelek színkavalkádja megismételhetetlen az összes többi évszakban.

6. A fű/feszített pázsit/gyep biztosan szebb, mint nyáron volt. Ha nem így van, itt a legjobb időszak arra, hogy a javítsunk a helyzeten.

7. Elő lehet venni a szekrényből a kedvenc őszi kabátjainkat és jó puha sáljainkat.

8. Fát lehet ültetni. A fa ültetése mindig túlmutat önmagán, felszínre tör az optimizmusunk, hitünk a jövőben, s máris gondoskodhatunk az unokáinkról, akkor is, ha még saját gyerekünk sincs.

9. A kinti hűvös után jólesően be lehet kuckózni a jó meleg lakásban. Cserépkályha mellett kuporgók előnyben! 😊

10. A számunkra legkedvesebb előnyt persze a végére hagytuk. Ismét vendégül láthatjuk csivitelő barátainkat a kertben – vagyis madáretetésre fel! Eljött az ideje ismét a madáreleség beszerzésének vagy otthoni elkészítésének, a madáretetők kinti elhelyezésének és a folyamatos figyelemnek: minden rendben van-e. Közös szenvedélyünk ez, s jó hír, hogy áprilisig rendszeres feladatunk marad.

A sor szabadon folytatható, gondolják végig, mit szeretnek legjobban az őszben, ha szívesen teszik, meg is oszthatják velünk. Élvezzék a hosszú hétvégén is a napsütést, a tennivalókat és azt, hogy a kerti munka kikapcsol.