Október a szüret ideje. A szemétszüreté is.

Szüreteljünk a kertünkben és a környezetünkben! Két remek terméktippünk is van ahhoz, hogy ez minél egyszerűbb legyen!

Az idei év persze ebből a szempontból is más. A jól ismert, már hagyományokkal rendelkező nagy országtisztító akciók sajnos tavasszal és ősszel is elmaradtak, de nem maradnak el a lelkes helyi kezdeményezések környezetünk szebbé tételére. Mindenütt van olyan településrész, városrész, közösség, ahol létezik legalább egy kezdeményező személy vagy szervezet, aki képes embereket megszólítani. Az önkéntesség szerencsére nálunk Magyarországon is egyre markánsabban létező „intézmény”, mely civil egyesületek, nemes ügyek mellé állva spontán módon vagy szervezetten működik. A Napfény Városa – minden elfogultság nélkül – ebben is különleges, több kisebb-nagyobb – sajtónyilvánossággal vagy anélkül zajló – eseményt tud felmutatni a közvetlen környezet szebbé tételére.

Érdemes hát megszólítani közvetlen lakótársaink, szomszédaink, a velünk élők közül azokat, akikkel szívesen áldoznánk a szabadidőnkből azért, hogy tisztább, élhetőbb legyen az életterünk. Mindössze néhány órára, néhány pohár teára vagy saját készítésű szörpre és tettrekész emberekre van szükség ahhoz, hogy rövid idő alatt csodás változáson mehessen át környezetünk.

S hogy mi köze mindehhez az LC Home and Garden termékekhez? Heti tippünk rögtön kettő, hiszen két nagyszerű termékeket ajánlunk a jócselekedeteikhez.

Nem beszélünk minden alap nélkül, hiszen mi magunk is kipróbáltuk: a szokásos fekete kukazsák helyett érdemes kis pp-zsákjainkba gyűjteni a hulladékot. Ha pedig a szemétszüretet önkéntes kertészkedéssel, fametszéssel vagy bokorformázással is kiegészítjük, a kétfüles hulladékgyűjtőinket, becenevén kis bigbagjeinket semmiképp se feledjék otthon! Számtalan jó tulajdonságukról már többször is írtunk (itt és itt), strapabíróak, többször felhasználhatóak, nem szakadnak, nem lyukadnak. Amennyiben még nem szereztek be belőlük, partner gazdaboltjainkban megtehetik, higgyenek nekünk, teszteltük, megéri.

Az önkénteskedés, a csapatmunka és a környezet rendezettsége megér minden fáradtságot, ugye próbálta már? Tegyen jót másokért, tegyen jót a környezetének, s aztán ha a jóleső érzéssel hazatér, gondoljon arra, ott van nyugalomként a kertje, és benne a pótolhatatlan érzés: a kerti munka kikapcsol.